T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / HASSA - ŞEHİT MEHMET TUHAL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Mehmet GÜRZ - Okul Müdürü

Toplumların gelişmesinde ve kalkınmasında, modernleşmenin en gerekli hususlarından başında; bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip nitelikli insan gücünün yetiştirilmesidir. Gençlerimizi ilgi ve yeteneklerinin geliştirilmesi, gerekli bilgi, beceri, davranış ve birlikte iş yapma alışkanlığı kazandırarak hayata hazırlanmasında ve ülkemizin kalkınmasında Mesleki Eğitim çok büyük öneme sahiptir.

Sağlık sektöründe sunulan hizmetlerin gelişmesi, sağlık hizmetlerinden beklentilerin değişmesi ile sağlık profesyonellerine yardımcı olarak çalışan ve ayrıca hastaların günlük yaşam aktivitelerinin yerine getirilmesi, beslenme programının uygulanması, kişisel bakım ve temizliği ile ilgili sağlık hizmetlerine ulaşımda yardımcı olan ve refakat eden sağlık teknisyenlerine ihtiyaç duyulmaktadır.

Okulumuz Sağlık Hizmetleri Alanında nitelikli mesleki eğitim vermek misyon ve vizyonuyla, Sağlık hizmetleri alanında verilen eğitimi ile; ebe yardımcılığı, hemşire yardımcılığı ve sağlık bakım teknisyenliği dallarının kazandırdığı bilgi becerilerle, sağlık kurum ve kuruluşlarına ihtiyaç duyduğu destek elemanı yetiştirmektedir.

                    Mehmet GÜRZ- OKUL MÜDÜRÜ

‘’Türk’e ev ve bark olan her yer, sağlığın, temizliğin, güzelliğin, çağdaş kültürün örneği olacaktır."

                      MUSTAFA KEMAL ATATÜRK